mine Baburet 34
mine Baburet 34

Les mines de Baburet - Ferrières

Un antic jaciment explotat episòdicament

Una excursió adaptada a un públic familiar que ofereix vistes sobre el poble i les muntanyes que l’envolten, i permet d’accedir fins a les mines i descobrir la part alta de la vall de l’Ouzom, els seus paisatges, la fauna i la història dels homes que extreien el mineral de ferro d’aquesta muntanya. Aquest jaciment miner és important en la història del desenvolupament industrial, social i infraestructural del País de Nay.

Un ferrocarril permetia de transportar amb tren el mineral extret a les mines; es tracta del trenet de Baburet, que porta el nom de les mines. Avui dia, d’aquesta via fèrria, tan sols en queda un tram, recreat en forma d’una llarga passarel·la que travessa la Gave de Pau. Es tracta de la via ciclista 81, una via verda que es pot recórrer a peu, amb bicicleta i fins i tot a cavall, i que connecta l’Atlàntic amb el Mediterrani al llarg del piemont pirinenc.

Com a complement de la descoberta del camí de les mines, podeu descobrir i degustar la producció formatgera local, com ara a la granja de la part alta de la vall de l’Ouzom, on el productor o l’afinador us ofereix visitar la seva explotació i la cambra de maduració del formatge de cabra. Aquesta granja es troba a Ferrières, al barri Eschartes. Al llarg de la vall de l’Ouzom hi ha altres explotacions, seguint la carretera fins al poble veí d’Arbéost i, més amunt, fins al coll de Soulor, coll mític del Tour de França. Des del coll, teniu accés a diverses sortides d’excursions familiars o per a excursionistes experts. Aquest indret també és conegut per ser un lloc de pas i de migració privilegiada de les grans aus rapaces. Aquestes aus poden observar-se del juliol al setembre.

Ruta 1 - El sender de la mina Baburet

Ruta 2 - Una economia industrial que unifica els pobles

Latitud: 43.00992882501463 - Longitud: -0.2645151970199566

Obtenir indicacions

Sender senyalitzat.

Distància: 3 km

Temps de volta : 2h00

Elevació + : 235 m / Elevació – : 235 m

Latitud: 43.010140148695 - Longitud: -0.26424155358123

Obtenir indicacions

Descarregueu l’aplicació Patrimoine en balade a Google Play o iStore: només disponible en francès.

Descobriu la història del poble a través de la memòria dels habitants.

Distància : 5.97 km

Temps de volta : 2h00

Elevació + : 235 m / Elevació – : 235 mVisuel Application

Descarregar itinerari GPS

Horaris i preus

Gratuïta, lliure o acompanyada. Per fer aquesta visita oferta per voluntaris cal prendre contacte prèviament amb el responsable de l’associació Camp de Base.

Idiomes

Français.

Transport públic

El petit autobús del Pays de Nay, vigileu es necessari reservar el dia anterior abans del 17:00. Més informació

Serveis i instal·lacions

El sender està esquitxat de senyals explicatius i direccionals. Hiha un libre guia per a la visita disponible per a la seva descàrrega al lloc web de l’oficina de turisme de Pays de Nay per adults i nens.

 • Audioguies
 • Sala de conferències
 • Biblioteca
 • Botiga
 • Taquilles / consigna
 • Zones de descans
 • Accés adaptat
 • Itinerari adaptat
 • Ascensor
 • Aparcament
 • Aparcament per autocaravanes
 • WC

© 2022 Ruta del Ferro als Pirineus - Tots els drets reservats - Avís legal i política de privacitat - Política de cookies