Chillida Leku
Chillida Leku

Chillida Leku - Hernani

Museu dedicat a la vida i obra d'Eduardo Chillida

Chillida leku és un museu únic, confeccionat en sí mateix com una gran obra d’art. En ell la fusió entre l’art i la natura es produeix d’una forma natural. L’escultor buscava una llar per les seves obres – un “lloc” espai (en euskera, Leku) – on les generacions futures poguessin conèixer i experimentar el seu art en una ubicació inigualable. Les escultures s’integren en el paisatge com si sempre haguessin format part d’ell. El jardí, els faigs, els roures i les magnòlies conviuen amb les monumentals escultures d’acer i granit ubicades en perfecte diàleg amb l’entorn. L’elecció per part de Chillida d’aquesta ubicació pel museu reflexa la connexió que va mantenir durant tota la seva vida amb la comunitat local, el paisatge i l’arquitectura del País Basc. L’edifici històric està envoltat per 11 hectàrees (110 mil metres quadrats) de terreny on es poden admirar prop de 40 escultures originals de l’artista entre les que destaquen Buscando la luz (1997) o Lotura XXXII (1998) realitzades amb acer corten, un material amb fortes ressonàncies del passat industrial de la regió.

Chillida Leku està ubicat a les afores de Hernani, molt a prop de Sant Sebastià (País Basc) i està compost per un paisatge d’escultures a l’aire lliure i un espai d’exposicions a l’interior del Caserío de Zabalga, una construcció tradicional basca construïda el segle XVI. La casa i els seus terrenys adjacents van ser adquirits als anys vuitanta per Eduardo Chillida i la seva esposa Pilar Belzunce, qui personalment els van restaurar i condicionar durant més de 15 anys. Aquest projecte de rehabilitació va ser dut a terme en estreta col·laboració amb l’arquitecte basc Joaquín Moreno, que els va ajudar a desenvolupar aquesta visió summament personal de l’espai expositiu.

Localització

Coordenades GPS

Latitud: 43.2772974 | Longitud: -1.9992645

Horaris i preus

El museu obre tots els dies excepte els dimarts.(Excepte els dimarts festius). Durant els mesos de novembre a febrer també tanca els dimecres.

Novembre – Febrer 10h00 / 18h00
Març i Octubre 10h00 / 19h00
Abril – Setembre 10h00 / 20h00

Preus
12€ adults.
10€ grups de més de 10 persones, estudiants, persones majors de 65 anys.
6€ menors de 18 anys, persones amb discapacitat, aturats.
0€ menors de 8 anys.

Entrades amb visita guiada
18€ adults.
15€ estudiants i persones majors de 65 anys.
9€ menors de 18 anys, persones amb discapacitat o en situació d’atur.

Grups
Si vols una visita guiada exclusiva, posat en contacte amb nosaltres per poder gestionar la teva reserva.

Reserves
E. reservas@museochillidaleku.com
T. +34 943 33 59 59

Transport públic

Des de Donosti-San Sebastià: Autobús G2
Autobusos cada mitja hora des del centre de la ciutat. La parada s’anomena “Chillida Leku” que esta a la porta del museu. Per més informació i horaris: Lurraldebus G2

Serveis i instal·lacions

 • Audioguies
 • Sala de conferències
 • Biblioteca
 • Botiga
 • Taquilles / consigna
 • Zones de descans
 • Accés adaptat
 • Itinerari adaptat
 • Ascensor
 • Aparcament
 • Aparcament per autocaravanes
 • WC

Més informació

© 2022 Ruta del Ferro als Pirineus - Tots els drets reservats - Avís legal i política de privacitat - Política de cookies