Itineraris europeus

El Programa dels Itineraris culturals (DG Democracy) va ser llançat pel Consell d’Europa el 1987 amb la Declaració de Santiago de Compostel·la.

Els Itineraris culturals del Consell d’Europa són una invitació a viatjar i a descobrir el ric i divers patrimoni d’Europa unint persones i llocs en xarxes compartides d’història i patrimoni. Posen en pràctica els valors del Consell d’Europa: drets humans, diversitat cultural, diàleg intercultural i intercanvis mutus a través de les fronteres.

Més de trenta itineraris culturals del Consell d’Europa ofereixen una gran quantitat d’activitats d’oci i educació per a tots els ciutadans d’Europa i de més enllà, i són uns recursos clau per al turisme responsable i el desenvolupament sostenible. Abasten una àmplia gamma de temes, des de l’arquitectura i el paisatge fins a les influències religioses, des de la gastronomia i el patrimoni immaterial fins a les principals figures de l’art, la música i la literatura europees.

La certificació «Itinerari Cultural del Consell d’Europa» és una garantia d’excel·lència. Les xarxes implementen activitats innovadores i projectes en cinc camps d’acció prioritaris: la cooperació en investigació i desenvolupament; la millora de la memòria, la història i el patrimoni europeus; els intercanvis culturals i educatius per a joves europeus; la pràctica cultural i artística contemporània, i el turisme cultural i el desenvolupament cultural sostenible.

A través del seu programa, el Consell d’Europa ofereix un model per a la gestió cultural i turística transnacional que permet establir sinergies entre les autoritats nacionals, regionals i locals i un ampli ventall d’associacions i actors socioeconòmics.

© 2022 Ruta del Ferro als Pirineus - Tots els drets reservats - Avís legal i política de privacitat - Política de cookies